la Higuera

ohojj kamrater.


Nu har jag lite att uppdatera om igen. Vi har nu lamnat Samaipata efter 4 underbara dagar.
Vi vandrade i bergen med coca i munnen for att se kondorer, och det fick vi ocksa:D skit haftigt o lite overkligt,, att se dom pa sa pass nara holl var ballt ,att jamfora dom med kossorna som betade bland bergen fick mig att fatta hur stora dom egentligen ar.

vi har ocksa sett inca ruiner och det var ocksa natt helt speciellt. att folk har levt dar helt normala liv fast for sa langeeeee sedan. vackert o oforglomligt.

sista dagen akte vi med varan venn taxi chafforen Frans i ca 12h for att komma till platsen dar Ernesto Che Guevara blev hittad av boliviansk militar och dodad. vi akte forst igenom en by dar vi fick snacka me en gubbe som under che´s guerillas tagande genom sydamerika i hemlighet forde vidare info om vad som hande. det var olagligt att vara kommunist dar pa den tiden, o gubben satte sitt liv pa spel for att fa forendring i sitt land.

vi kom sedan till byn dar Ernesto forst blev ford och avrattad,. vi gick in i den lilla skolan dar han togs efter att hans men blivit beskjutna, jag satt pa stolen som che satt pa i hans sista minuter vid livet. kandes sjukt konstigt o samtidigt laskigt. inte kunde man ju le nar ja satt dar:S
Nar vi skulle aka fran byn sa traffade vi en gumma som tydligen hade lagat mat at che och som sag honom precis innan hans sista dagar vid livet. jag kopte en affish av henne,sliten men fin.

vi akte ocksa till staden dar che´s kropp togs for att fotas och publiseras i tidningar. vi satt pa betong tvattstallet dar dom lade hans kropp pa.. att han legat dar livlos kandes sjukt konstigt att tanka.

nu har jag fatt mer insikt i hur han riktigt tankte o vad han hade for mal egentligen.. sa mycket mer an bara en revolutionist.

hasta la victoria siempre

410023-189

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Hej! Ser att ni har de bra i Bolivia:D va kul! Häftigt det där me Che Guevara! Cuidate byeeee

2008-04-13 @ 21:29:18
Postat av: patricio

Hej vad kul att du var i che sista plats hoppas att ni har det bra i peru också ta hand om min dotter och rebecca chaoooo trululu

2008-04-13 @ 21:53:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0